Afrička šljiva – Ne pada!

Afričke šljive pygeum africanum su zimzeleno voće koje možete naći na većim nadmorskim visinama širom Afrike. Njegova upotreba u ljekovite svrhe datira iz 1700-tih , kada su plemena u južnoj Africi naučila kako koristiti koru stabla afričke šljive za liječenje mokraćnog mjehura. Afrička šljiva se koristi u Europi za liječenje benigne hiperplazije prostate od 1960-ih , i trenutno se najčešće koristi terapeutski za ovo stanje u Francuskoj.

Benigna hiperplazija prostate pogađa oko 50 % muškaraca u dobi od 51-60 , a do 90 % muškaraca starijih od 80 . Ovo stanje pogađa prostatu i mokrenje čini otežanim. Simptomi uključuju smanjen protok urina tokom mokrenja , često mokrenje (posebno noću ) , smanjena mogućnost odlaganja mokrenja , curenje , i urinarne retencije . Teške benigne hiperplazije prostate mogu prouzročiti ozbiljne dugoročne zdravstvene poteškoće , kao što su infekcija urinarnog trakta , mjehura ili bubrega, kamenje u mjehuru , bol za vrijeme seksualnog odnosa , i inkontinencije . Terapije za liječenje ovog stanja uključuju farmaceutske droge kao što su Proscar ® , Hytrin ® i Flomax ® , kao i ne- hirurške i hirurške opcije . Kliničke studije pokazuju da je ekstrakt kore afričke šljive efikasan u smanjivanju simptoma benigne hiperplazije prostate.

_13030151306a4a5fbf8Poor-erection-linked-to-unhealthy-heartBenigne hiperplazije prostate su još uvijek nepoznanica i uzrok nije u potpunosti poznat , ili razumljiv . Jedna od teorija je da je pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron putem enzima 5 – alfa – reduktaze doprinosi razvijanju ovog benignog oboljenja. Osim toga , muškarci u starosti često doživljavaju povećanje nivoa estrogena u odnosu na testosteron , što znači da estrogen može biti uključen u razvoj ovog stanja . U jednoj studiji, dokazano je da enzim kore afričke šljive pomaže i oko seksualnog života muškaraca.

Kako Afrička šljiva pomaže ?

Pygeum može pomoći da se spriječi tegobe prostate koje mogu doprinijeti do benigne hiperplazije prostate .

Seksualni život uz afričku šljivu?

Mnogi tvrde da im uz uzimanje afričke šljive seksualni život nikad nije bio bolji. Dakle, prirodna vijagra je put do vašeg očuvanja vaše muškosti.

Tagged with:
Posted in Biljke